10 filme nebune de vizionat atunci când aveți nevoie de inspirație

Distribuie

Free TimeCinema10 filme nebune de vizionat atunci când aveți nevoie de inspirație

Am indicat filme nebunești perfecte care îți vor da inspirație și îți vor transforma complet viața în bine.

Ideea aici este de a aduce filme care construiesc o atmosferă mai neadaptată pentru concepția personajelor tale, cu indivizi înfășurați în realități neplăcute care decid să lase totul în urmă și să caute un mod de viață nou și intens.

Toate filmele menționate sunt fantastice și provoacă un sentiment de reevaluare a vieții pentru cei care le urmăresc.

10º – Fear and Loathing in Las Vegas (Terry Gilliam, 1998)

Bazat pe cartea lui Hunter S. Thompson, filmul prezintă o poveste pătrunsă de exagerări și un psihedelicism latent. Un film care uneori poate confunda și provoca disconfort spectatorului, dar care se remarcă ca o opțiune excelentă.

9º – After Hours (Martin Scorsese, 1985)

După ce a întâlnit o tânără atrăgătoare într-un restaurant și a fost invitat la ea acasă, un bărbat va intra în cea mai ciudată și mai crudă noapte din viața sa. Alocat genului de comedie, filmul, precum și „Alice nu mai trăiește aici mai mult” și alte lucrări din cariera regizorului, este subevaluat în filmografia lui Martin Scorsese. Cu toate acestea, fiecare minut al filmului funcționează pentru a-i recompensa spectatorul, aducând o poveste pătrunsă de nuanțe.

8º – A fi John Malkovich (Spike Jonze, 1999)

Un om obișnuit descoperă un portal secret care îl conduce direct în mintea actorului John Malkovich. Ciudat, inteligent și amuzant, filmul încântă și încurcă privitorul, ridicând figura unui complot care se schimbă constant. O lucrare indispensabilă a anilor ’90.

7º – Marele Lebowski (Joel și Ethan Coen, 1998)

După ce i s-a invadat casa din greșeală de doi criminali, un bărbat de vârstă mijlocie complet neadaptat decide să meargă după persoana pe care acei indivizi o căutau pentru a-i compensa daunele, intrând într-o confuzie fără precedent. Aparținând cinematografului fraților Coen, „The Big Lebowski” funcționează cu un complot pătruns de instanțe distincte, modificându-se cu fiecare scenă învechită, oferind, ca rezultat final, un film grozav. La comanda personajului central, Jeff Bridges reușește să-și desfășoare cariera, reușind să fie hilar pentru fiecare lovitură în care este expus.

6º – Lock, Stock and Two Smoking Barrels (Guy Ritchie, 1998)

Filmul expune călătoriile mai multor personaje distincte care sunt influențate de evenimente neplăcute, rezultând o serie de contracarări pentru toate. „Lock, Stock and Two Smoking Barrels” urmează un ritm care îmbină genurile de acțiune și criminalitate, oferind un complot irezistibil.

5º – Wake in Fright (Ted Kotcheff, 1971)

Un profesor dintr-un mic oraș australian decide să-și petreacă vacanța în Sydney. Cu toate acestea, în mijlocul călătoriei sale în oraș, el decide să facă o oprire pentru a se odihni într-un alt orășel necunoscut, numit Bundanyabba, cunoscut de locuitorii săi fericiți sub numele de Yabba. În loc – întotdeauna sub o căldură intensă și implacabilă – bărbatul ajunge să se implice cu jocurile de noroc într-un bar, pierzându-și toți banii pe care i-ar folosi pentru a ajunge și a locui în Sydney. Ei bine, din acel moment vom urmări calvarul personajului care se găsește prins în Yabba, un loc văzut ca rai pentru locuitorii săi, dar înfruntat la fel de rău ca iadul de către bietul profesor. O capodoperă supremă a cinematografiei australiene din anii 1970, „Wake in Fright” este un coșmar de film, care explorează una dintre cele mai crude și mai terifiante călătorii ale unui personaj văzut vreodată în a șaptea artă.

4º – American Ultra (Nima Nourizadeh, 2015)

Un tânăr cu probleme constante de memorie ajunge să descopere că a fost un spion important și că guvernul țării sale îl vrea acum mort. Având în vedere acest lucru, va rămâne la latitudinea tânărului și iubitei sale să fugă și să încerce în orice mod să supraviețuiască. „American Ultra” ajunge să merite pentru scurta sa durată (96 min.), Deoarece complotul său uneori lasă de dorit. În domeniul distribuției, avem din nou parteneriatul dintre Jesse Eisenberg și Kristen Stewart, ambele cu spectacole irevocabile.

3º – Adu-mi capul lui Alfredo Garcia (Sam Peckinpah, 1974)

Există un premiu în bani pe capul unui bărbat. Având acest punct de plecare, ne vom introduce într-o poveste cu mult sânge, moarte, lăcomie și, bineînțeles, răzbunare. „Adu-mi capul lui Alfredo Garcia” aduce genul occidental până în prezent, în Mexic, cu o poveste care face imposibilă pierderea interesului pentru lucrurile nebune care se întâmplă pe scenă. O capodoperă și una dintre marile opere ale carierei lui Sam Peckinpah.

2º – Viața secretă a lui Walter Mitty (Ben Stiller, 2013)

Obosit de rutina sa insomnică și nu foarte substanțial în munca sa, un bărbat decide să înceapă o călătorie în jurul lumii, cunoscând o realitate cu totul nouă în viața sa. Regizat și interpretat de Ben Stiller, „Viața secretă a lui Walter Mitty” folosește un sentiment de aventură care domină fiecare scenă, evidențiind elementele naturale ale lumii ca parte activă în film și în viața personajului său central.

1º – Viața este dulce (Mike Leigh, 1990)

Filmul explorează viața intensă de zi cu zi a unei familii de clasă mijlocie din Londra. Vom înțelege mai multe despre modul în care acționează fiecare membru al acestei familii, întrezărind plăcerile și suferințele lor. Mike Leigh prezintă un film îndrăzneț, puternic în propunerea sa generală, cu momente ușoare și grele. Aici, mai mult decât incertitudinile vieții, filmul explorează încercarea de a ignora eventualele situații problematice din viața de zi cu zi a acestei familii, încercând întotdeauna să-și schimbe cursul vieții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole