10 Curiozitati Uimitoare Despre Poinsettia

Distribuie

InspirationInspiratie10 Curiozitati Uimitoare Despre Poinsettia

Uitați de coroane de Crăciun, vâsc și brazi de Crăciun. Suntem aici pentru a vorbi despre adevărata icoană a Crăciunului din America de Nord – poinsettias!

Această plantă minunat de vibrantă ne-a împodobit casele de Crăciun de ceva vreme, dar puțini oameni știu cum a ajuns acolo. Cu siguranță este folosită pete tot în lume.

Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre istoria și începuturile acestui simbol unic de Crăciun nord-american.

Poinsettias își au originea din Mexic și America Centrală.

Poinsettias se dezvoltă cel mai bine în pădurile tropicale uscate și au fost găsite istoric într-o vastă întindere a Americii de Nord și Centrale, de la Mexic până la sudul Guatemala.

Astăzi se găsesc cel mai frecvent pe coasta Pacificului în canioane greu accesibile.

Acest lucru se poate datora faptului că habitatele mai accesibile în care cresc bine de obicei nu mai sunt potrivite din cauza defrișărilor rampante.

Aztecii foloseau poinsettias.

Erau cunoscuți ca Cuetlaxochitl în nahuatl, limba aztecă, care însemna „floarea care crește în reziduuri sau în sol”.

Acestea au servit mai multor scopuri aztecilor, care au folosit frunzele de culoare roșie pentru a face un colorant vibrant, iar seva lăptoasă din plantă pentru a reduce febra.

Au fost numite după primul ministru american al Mexicului.

În timp ce Poinsettias avea deja câteva nume în Mexic, acestea erau necunoscute în SUA până când Joel Roberts Poinsett a trimis câteva mostre în serele sale din Carolina de Sud .

În ciuda faptului că deține mai multe titluri și roluri notabile de-a lungul anilor, Poinsett este cel mai cunoscut pentru cultivarea acestei plante frumoase, dar pretențioase.

Când a împărtășit exemplare de poinsettia cu botanisti de top din întreaga lume, aceștia nu s-au putut abține să nu i-o numească după el.

Multă vreme, poinsettia a fost consideratî a fi foarte toxică.

Nimeni nu s-a gândit la poinsettias până în 1919, când au răsărit semințele unei legende urbane.

Potrivit mitului, un copil de doi ani a fost otrăvit mortal după ce a mâncat o singură frunză de poinsettia.

Mai târziu a fost inclusă în 1944 într-o carte despre plantele otrăvitoare din Hawaii, ceea ce este absurd având în vedere că nici măcar nu este din Hawaii .

În ciuda acestei absurdități, FDA a publicat în 1970 că o singură frunză ar putea fi fatală pentru copii.

Dar acest lucru a fost dezmințit mai târziu datorită testelor adecvate efectuate în anii 90, care au confirmat că planta era relativ inofensivă.

Ele cresc mult mai mari decât v-ați aștepta!

Poinsettias sunt rar observate în creștere în sălbăticie, cel puțin în SUA.

Majoritatea oamenilor văd poinsettia ca plante în ghivece și, având în vedere că sunt vândute aproape exclusiv ca o plantă atât de mică, nu le putem învinovăți cu adevărat!

Cu toate acestea, atunci când sunt cultivate în condiții potrivite, poinsettias sunt mai degrabă ca un arbust sau un copac mic care poate crește până la 4 m înălțime!

Cele mai colorate părți ale poinsettias nu sunt de fapt florile lor.

Floare Poinsettias 1Aceste părți extrem de contrastante ale plantei sunt în schimb un tip de frunză numită bractee.

Florile în sine sunt mici, galbene și se găsesc în mijlocul bracteelor ​​colorate.

Deși cele mai întâlnite poinsettias au bractee roșii, ele vin și în peste o sută de culori diferite, inclusiv roz , alb și visiniu.

Poinsettias sunt asociate cu Crăciunul din cauza unor basme populare mexicane.

După cum spune povestea, o tânără pe nume Pepita nu avea bani să cumpere flori sau un cadou pentru slujba din Ajunul Crăciunului care sărbătorește ziua de naștere a lui Isus.

A cules un buchet de buruieni pentru a nu apărea cu mâinile goale și le-a adus cu ea.

Când a așezat buruienile la naștere, acestea au încolțit ca prin minune flori roșii frumoase și s-au transformat în poinsettias.

Peste 70 de milioane de poinsettias sunt vândute în SUA în fiecare Crăciun.

Cele mai multe dintre aceste vânzări sunt realizate în termen de șase săptămâni de Crăciun , aducând aproximativ 250 de milioane de dolari economiei SUA.

În ciuda faptului că sunt populare doar într-o perioadă scurtă a anului, sunt cele mai vândute flori din SUA și Canada .

Șaptezeci la sută din toate poinsettias din SUA sunt cultivate de o singură companie.

Până în anii 1990, Paul Ecke Ranch a avut o cotă de piață și mai mare, deoarece cunoșteau o tehnică secretă pentru a face poinsettias mult mai stufos și mai dens.

Un student universitar a descoperit metoda și a publicat-o, așa că acum companiile din întreaga lume pot crea poinsettie mai frumoase.

În ciuda acestui eșec, Paul Ecke Ranch încă crește 50% din poinsettias din lume.

Ziua Națională a Poinsettiei are loc în fiecare an pe 12 decembrie.

Ziua Națională a Poinsettiei a fost creată pentru a-l onora pe Joel Roberts Poinsett, care a murit la 12 decembrie 1851.

În calitate de om responsabil pentru introducerea de unul singur a poinsettiei în SUA, se cuvine ca Ziua Națională a Poinsettiei să fie sărbătorită în această zi.

O modalitate fantastică de a onora Poinsett este să ieși și să-ți cumperi poinsettia de Crăciun!

Poinsettia are cu siguranță o istorie fascinantă pentru o plantă atât de umilă!

Singura întrebare care rămâne este dacă veți lua o poinsettia roșie clasică în acest Crăciun sau veți încerca ceva diferit pentru o schimbare – există atât de multe soiuri disponibile în aceste zile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole