De ce ne ies fire albe de par si ce se intampla cand le smulgem?

Distribuie

LifestyleHairStyleDe ce ne ies fire albe de par si ce se intampla...

Pentru o femeie aparitia firelor albe de par este o ”mare” problema, un motiv in plus de a ne vopsi. Nu este chiar asa. Albirea parului este o modalitate naturala de a realiza ca timpul trece, iar pentru a intelege de ce se intampla acest proces, trebuie mai intai sa intelegem de ce parul creste si are anumite nuante.

Culoarea parului unei persoane este data de pigmentii cunoscuti sub numele de melanina. Acesti pigmenti sunt compusi din doi aminoacizi- tirosina si fenilanina. Oamenii de stiinta nu inteleg pe deplin motivele pentru care melancocitele se combina in modul in care o fac pentru a da culoarea parului caracteristica fiecaruia dintre noi. Si factorii genetici sunt implicati in acest proces.

Explicatia albirii parului este datorata scaderii melaninei din keratina. Cu cat scade melanina mai mult cu atat albim mai tare. Parul alb este lipsit de melanina.

O alta cauza principala a aparitiei firelor albe este stresul, iar acest factor se pare ca determina si multe alte afectiuni ale parului si a pielii scalpului.De asemenea, stilul de viata si alimentatia influenteaza aparitia firelor albe.

Smulgerea firelor albe

Nu este deloc benefica pentru sanatatea scalpului si nu scapam de firele albe decat temporar. Atunci cand firul de par este smuls, foliculul acestuia ramane si este doar o chestiune de timp pana ce acesta creste din nou.

Smulgerea parului creaza adevarate probleme ale scalpului si afecteaza structura parului. Atunci cand smulgi un fir de par, nu faci altceva decat sa distrugi textura naturala a parului. Parul creste inapoi dar nu va mai avea aceasi textura si va fi mai putin sanatos. Daca radacinile sunt destul de afectate de smulgerea parului, este favorizata chelirea deoarece smulgerea repetata afecteaza foliculii.

Numerosi alti factori pot contribui la incaruntirea parului. Printre acestia se numara: defectele genetice, productia anormala de hormoni – in cazul stresului cronic sau subit, distributia anormala de melanina in corp si factorii de mediu (precum toxinele sau substantele poluante). Cercetatorii nu au identificat inca mecanismul prin care acesti factori duc la incaruntirea parului.

Viteza cu care un om va incarunti variaza foarte mult, in functie de predispozitiile genetice, expunerea la substante chimice si nivelul de stres cronic inregistrat de-a lungul vieţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole