35 de cadouri pe care copilul tau nu le va uita niciodata

Distribuie

InspirationMother 2Be35 de cadouri pe care copilul tau nu le va uita niciodata

Majoritatea copiilor din ziua de azi au sute de jucarii, asa ca este destul de greu sa ii mai impresionezi cu vreo jucarie noua. Oricum, cel mai bun cadou nu il poti cumpara.
Lista de mai jos prezinta cadoul perfect ce il poti oferi copilului tau. Cate dintre acestea ai daruit?

1. Afirmatia

Uneori un simplu cuvant care sa afirme potentialul ii poate schimba viata. Asigura-te ca copilul tau stie cat de mult il apreciezi. Reaminteste-i acest lucru de cate ori ai ocazia.

2. Imbratisari si saruturi

Probabil ai intalnit parinti care le spun copiilor ca sunt prea mari pentru a mai primi un sarut. Este o afirmatie de deznadejde. Sa stii, ca copiii tai nu vor fi niciodata prea mari sau prea batrani pentru a putea avea parte de o afirmatie fizica a dragostei ce le-o porti.

3. Mancati impreuna

Mesele luate impreuna asigura oportunitatea de a relationa asa cum nu veti putea face asta in oricare alta parte. Altfel spus, o familie care nu mamanca impreuna, nu creste impreuna.

4. Simtul umorului

Razi cu copiii tai in fiecare zi, atat pentru tine cat si pentru ei.

5. Vezi doar frumusetea

Ajuta-ti copii sa caute si sa vada frumusetea din tot ceea ce ii inconjoara, si in toate persoanele pe care le intalnesc.

6. Camera greselilor

Copiii sunt copii. Asta ii face sa fie ‘atat’ de distractivi… spre disperarea si rabdarea ta. Ofera-le un spatiu pentru tot felul de experimente, explorari si nazbatii.

7. Stabilitate

O familie stabila este fundatia de pe care copilul isi contruieste restul vietii sale. Fiecare copil trebuie sa isi cunoasca locul in famile, in cine pot avea incredere si cine va fi acolo cand el va avea nevoie. Nu incerca sa schimbi aceste lucruri.

8. Impulsul de a dobandi lucruri marete

Incurajeaza-ti copilul sa viseze lucruri mari si indraznete. In schimb, ei vor putea realiza mai mult decat ar crede, este posibil sa realizeze mai mult decat si voi a-ti fi crezut.

9. Timp

Cadoul timpului este un cadou ce nu-l vei putea niciodata intoarce si nu il vei putea lua inapoi. Gandeste-te bine care sunt oportunitatile.

10. Atentia individuala

Poate parea o nimica toata, dar este foarte importanta. Intotdeauna sa fii de partea lor si nu lasa nici o oprtunitate sa treaca pe langa tine.

11. Compasiune

Viata nu este corecta. Nu va fi niciodata, exista atat de multe variabile. Dar cand o greseala a fost comisa sau cand campul de lupta poate fi nivelat, vei dori ca copilul tau sa te ajute sa il nivelezi.

12. Multumire

Nevoia pentu cat mai mult este contagioasa. Un cadou unic ce il poti oferi copilului tau, este aprecierea a ceea ce are.

13. Curiozitate

Invata-ti copilul sa puna intrebari despre absolut orice, oricine, cand, cum, care, unde, de ce, de ce nu… ”Ma doare capul de la atatea intrebari” sunt cuvinte ce nu tebuie sa va iasa pe gura.

14. Determinare

Factorul cel ai important pentru succesul copilului tau este sa il determini sa faca lucrurile pe masura puterilor lui. Cum altfel iti poti ajuta copilul sa creasca?

15. Disciplina

Copiii trebuie sa invete adevaratele valori comportamentale, cum sa se manifeste printre oameni, cum sa obtina bune rezultate si cum sa isi indeplineasca visele. Disciplina nu trebuie evitata sau impiedicata. Trebuie disciplinati cu pozitivitate.

16. Incurajare

Cuvintele sunt puternice. Pot crea sau pot distruge. Simplele cuvinte pe care le alegi pentru a vorbi astazi cu copiii tai, ii pot indruma spre curaj si ganduri pozitive. Sau ii pot trimite intr-o disperare continua. Alege cu grija cuvintele.

17. Dorinta de a crea

Cu aparitia internetului, oricine doreste sa fie creativ… poate. Lumea are nevoie de persoane creative.

18. Generozitate

Invata-ti copilul sa fie generos si sa imparta lucrurile importante cu cei care ii merita generozitatea.

19. Spiritualitate

Este important sa ne indrumam copilul spre lucruri spirituale si sa stie ca suntem mult mai mult decat carne si oase. Avem de asemenea si un suflet. Deciziile din viata lor trebuie facute cu dragoste si bunavointa.

20. Onestitate si integritate

Copiii care invata importanta valoare a onestitatii de la varste fragede au marea oportunitate de a deveni persoane oneste. Persoanele oneste care se invart printre diferiti oameni, se vor simti bine in pielea lor, isi vor aprecia viata si vor dormi bine noaptea.

21. Speranta

Speranta este cunoastere si credinta ca lucrurile se vor imbunatatii. Creaza putere, rezistenta si rezolvare. Iar in momentele dificile din viata ne ajuta sa mergem mai departe.
copiii-de-azi-adultii-de-maine

22. Imaginatie

Daca este ceva ce am invatat in ultimii 20 de ani, este faptul ca viata se schimba repede pe zi ce trece. Lumea de maine nu va semana deloc cu cea de azi, Iar oamenii cu imaginatie sunt cei care nu doar o traiesc ci o creaza.

23. Intentionalitate

Intentia de a trai si de a deveni parinte e importanta. Ia in considerare cine esti, unde te indrepti, cum ajungi acolo. Aplica acelasi lucru si pe copiii tai.

24. Cunoastere pe tot parcursul vietii

Pasiunea pentru cunoastere este mai mult decat sa studiezi pentru nu stiu ce grad sau pentru a o multumi pe profesoara. Cunoasterea incepe acasa. Citeste, pune intrebari, analizeaza si expune. Cu alte cuvinte, invata sa iubesti ceea ce inveti.

25. Natura

Copiii care invata sa aprecieze natura vor avea grija de aceasta. Ca parinte ii spui copilului tau sa isi pastreze camera aerisita, curata si ordonata. Trebuie sa ii invatam ca si in natura trebuie sa se comporte la fel.

26. Oportunitate

Copiii au nevoie de oportunitatea de a experimenta lucruri noi pentru a putea afla ceea ce le place si la ce anume sunt buni.

27. Optimism

Pesimistii nu schimba lumea. Optimistii o fac.

28. Mandrie

Sarbatoriti fiecare lucru mic in viata. Pana la urma pot fi lucruri mici ce vor aduce mari realizari.

29. Tinde spre pacifism

Pe scara acestei lumi, vei crede ca lucrul acesta nu este in mainile tale. Dar relatiile din jurul tau chiar sunt in mainile tale. Si este locul ideal pentru a experimenta ‘pacea’.

30. Stima de sine

Oamenii care invata sa se aprecieze sunt motivati sa aibe incredere in ei, sa aibe stima si sa creada ca merita. Ca rezultat, ei vor deveni adulti care respecta valorile acestei lumi si le vor respecta chiar daca altii din jurul lor nu o vor face.

31. Unic

Ce te face diferit este ceea ce te face special. Unicitatea nu trebuie ascunsa. Trebuie sa fii mandru de ceea ce esti, sa te apreciezi si sa fii bucuros.

32. Poala ta

Este cel mai bun loc din intreaga lume unde se poate cuibari o carte buna, o poveste sau o conversatie. Si a fost in fata ta de la bun inceput.

33. O casa primitoare

Sa stii ca poti veni in fiecare moment acasa, este printre cele mai bune lucruri si cea mai longeviva asigurare de siguranta. Casa ta inspira siguranta si viata copilului tau?

34. Loialitate fata de partenerul de viata

Loialitatea include mai mult decat trupurile. Include si dragoste si privirie si sufletul, include tot. Fiti parteneri devotati unul celuilalt. Copilul va observa acest lucru.

35. Dragoste

Cel mai mare cadou ce il puteti oferi copilului este dragostea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole