Carnavalul venetian: masti, seductie si fast
_Acest fast, aducea impreuna multime de femei care desi purtau masti, isi etalau coafurile si rochiile pentru privirile admiratorilor si invidiosilor. Aveau o idee anume si speciala in ceea ce privea coafura, dar se vedea diferenta intre clasele sociale! ”Carliontii” persistatu atat pentru femei cat si pentru perucile aristocratilor_
Despre Carnaval si despre masti!
Anual, la inceputul primaverii, Venetia este cuprinsa de forfota canavalului. Turistii si privitorii curiosi pot admira parada mastilor. Totul pare fabulos si pare ca timpul se intoarce intr-un trecut fastuos, libertin si mitizat.
Carnavalul, considerat parte integranta a istoriei si civilizatiei venetiene si-a facut aparitia in evul mediu. Acesta simboliza o abolire a structurilor sociale, sub adapostul mastilor. Toti venetienii se bucurau de distractiile mai mult sau mai putin rafinate.
Aristocratii se pierdeau in multime, iar curtezanele puteau trece drept prea cinstite doamne.
Incercand sa imitam si sa sarbatorim in stil venetian, urmatoarele fotografii, arata ”simbolistica” Carnavalului!
Simbol al unei lumi bogate si stralucitoare care nu se fereste sa guste din placerile vietii, Libertinul Casanova, omul nenumaratelor masti, parea sa isi traiasca viata intr-o celebrare perpetua, pana ce carnavalul isi gasit consacrarea in secolul XVIII.
Rolul mastilor era acela de a ascunde diferentele dintre clasele sociale, astfel incat si cei mai saraci dintre venetieni sa poata fi pentru o zi eleganti si rafinati.
Primele insemnari despre existenta acestui carnaval ne vin dintr-un document neoficial ce dateaza din 1268 insa abia in 1296 Senatul venetian reglementeaza Carnavalul Venetian ca sarbatoare publica, moment din care acesta va capata din ce in ce mai multa notorietate, ajungand astazi sa devina un loc cunoscut de pelerinaj pentru turistii din toata lumea.