1. Care iti erau visele copilariei?
Ce te emotiona in stil constructiv cand erai copil? Ce anume visai sa devii, ”ce vrei sa te faci cand cresti mare?” asa suna intrebarea adultilor ce iti era adresata. De la desenarea figurinelor la constructii, de la desen la pictura, de la o viziune extinsa la design, copiii sunt incurajati sa isi urmeze pasiunile. Cu toate acestea, de multe ori ne oprim din ceea ce dorim si facem ceea ce credem ca este necesar. Adesea, acest lucru se datoreaza lipsei de timp, sau presiunea din partea societatii vine cu o recompensa ce ne face sa uitam de vise si ne concentram pe munca de care suntem responsabili.
Luati in considerare pasiunile copilariei. Inca le practicati? Daca nu, de ce? Simtiti cu pasiune lucrurile ce le practicati acum?
2. Daca nu ati avea un loc de munca, cum ati petrece acele ore?
Daca nu ai un job si nu poti sta in casa, ce alegi sa faci in timpul liber? Unde vei merge? Cu ce iti vei ocupa timpul? Vine seara si te vei relaxa, pentru ca seara toata lumea se relaxeaza, dar dupa o zi in care nu ai stiut ce sa faci si a trecut timpul pe langa tine fara rost, cum te poti relaxa? Timpul este nelimitat, iar acest lucru este incurajator, pentru ca iti vin idei ce pot umple timpul in mod productiv.
Notati cateva modalitati pe o bucata de hartie despre cum ati putea petrece timpul liber, iar apoi aplicati unul dintre acestea ziua urmatoare.
3. Ce te face sa uiti de cei din jurul tau?
Atunci cand muncesti sa iti indeplinesti scopurile vietii, de multe ori pierzi complet notiunea timpului. Adesea oamenii nu observa cum trec orele pe langa ei si uita chiar sa manance, sa bea apa si pe cei din jurul lor.
Cand a fost ultima data cand te-ai simtit in acest fel?
4. Ce temeri iti sfasie inima?
Ce iti place sa citesti? Gaseste ceva ce iti poate ocupa timpul, ceva ce te intereseaza. Incearca sa intri intr-un mediu cu persoane care au pasiuni. Pentru a-ti depasi temerile trebuie sa iei initiativa, trebuie sa descoperi scopul vietii. Daca nu sunteti siguri si va simtiti descurajati, poate va dura ceva timp sa realizati care va sunt pasiunile.
Petrece ceva timp liber doar pentru tine, incearca sa il faci si placut si util si in cele din urma vei descoperii scopul vietii tale.
5. Ce fel de conversatii aveti cu cei mai apropiati prieteni?
De cele mai multe ori cand ne intalnim cu prietenii, vom discuta subiectele pe care le gasim intresante si distractive. Exista subiecte pe care le aducem in discutii de repetate ori. Acest lucru este adesea un indicator al scopurilor. Pe langa aceste lucruri, prietenii tau au venit la tine pentru niste sfaturi, pentru ca va claseaza ca o sursa valoaroasa de cunoastere.
Ar putea insemna ceva, si nici macar nu va puteti da seama ca sunteti ”bun la ceva”!
6. Care este lista ta de prioritati?
Ce doriti sa realizati in viata. Crearea unei liste este o modalitate foarte buna pentru a descoperi scopul vietii tale. Lista trebuie sa contina activitati importante si sa va indeplneasca toate dorintele si pe plan emotional.
7. Poti face un vis sa devina realitate?
Multi dintre noi visam. Dar nu le aplicam din motive financiare sau pur si simplu din teama de esec. Incearca sa iti privesti visul dintro lumina mai pozitiva, gandindu-te ”cum il poti indeplini” in loc sa iti repeti in mod constant ca nu vei reusi.
Incercati sa va eliberati de gandurile negative, care va pot distrage de la atingerea scopului dumneavoastra. In schimb claditi saptamanal cate o caramida pentru indeplinirea visului.