Am improvizat o reteta, am amestecat ce am putut si ce am avut prin bucatarie si rezultatul fu foarte gustos! Nu exista fotografie cu rezultatul final caci s-a mancat inainte de a apuca sa-i mai fac.
Merita incercata, caci ardeii copti dau un gust delicios tocanitei!
Ingrediente:
- 4-5 copanele de pui
- 1 borcan ardei copti -400g
- 1 morcov
- 1 ardel rosu
- 2 cepe
- 1 lgt bulion
- sare si piper
Mod de preparare:
- Tocam legumele in felii, nu le vom toca marunt pentru a putea lega un sos dulce din ele. Le calim pe toate pana se caramelizeaza. Tocam si ardeii copti, apoi dupa ce s-au calit legumele, punem si ardeii apoi adaugam o cana de apa.
- Intre timp, dam un clocot copanelelor de pui, apoi le scoatem, le clatim cu apa rece, le dezosam si le adaugam peste legume. Daca copanelele au fiert cat de cat in primul clocot, sosul va fi gata cat ai clipi.
- Dupa ce sosul incepe sa se lege, amestecam din cand in cand pana ce scade apa si sosul arata cat de cat dupa bunul plac.
- Saram si condimentam dupa gust inainte de a inchide aragazul.
O reteta foarte simpla, ca recapitulare avem de facut atat: Tocam legumele, dam un clocot copanelelor, le dezosam, le punem peste legume si dam totul la fiert!
Pofta buna!