Semnele unghiilor nesănătoase

Distribuie

LifestyleManicureSemnele unghiilor nesănătoase

Știai că unghiile tale pot dezvălui indicii despre sănătatea ta generală? O pată albă aici, o nuanță roșie acolo sau unele riduri sau umflături pot fi un semn de boală în organism. Problemele de ficat, plămâni și inimă pot apărea ca semne pe unghiile tale.

Unghii pale

unghii-pale

Unghiile foarte palide semnalează probleme precum:

  • Anemie
  • Insuficiență cardiacă congestivă
  • Boli ale ficatului
  • Subnutriție

Unghii albe

unghii-albe

Dacă unghiile sunt în majoritate albe cu margini mai întunecate, acestea pot indica probleme hepatice, cum ar fi hepatita. În această imagine, puteți observa că degetele sunt de asemenea îngălbenite, un alt semn ce indică probleme hepatice.

Unghii galbene

unghii-galbene

Una dintre cele mai frecvente cauze ale unghiilor galbene este o infecție fungică. Pe măsură ce se înrăutățește infecția, patul unghial se poate retrage, iar unghiile se pot îngroșa și se pot rupe. În cazuri rare, unghiile galbene pot indica o afecțiune mai gravă, cum ar fi boala tiroidiană severă, boala pulmonară, diabetul sau psoriazisul.

Unghii învinețite

unghii-albastre

Unghiile cu nuanță albăstrui semnalează că organismul nu primește suficient oxigen. Acest lucru ar putea indica o problemă pulmonară, cum ar fi emfizemul. Și unele probleme cu inima pot fi asociate cu unghiile albastre.

Unghii încrețite

unghii-incretite

Dacă suprafața unghiilor este încrețită sau înțepată, acest lucru poate fi un semn precoce al psoriazisului sau al artritei inflamatorii. Decolorarea unghiei este obișnuită; pielea sub unghie poate părea roșiatic-maronie.

Unghii exfoliate

unghii-exfoliate

Unghia uscată, fragilă, care crapă frecvent poate fi legată de boala tiroidiană. Crăparea sau despicarea combinată cu o nuanță gălbui este cel mai probabil datorată unei infecții fungice.

Piele umflată în jurul unghiei

unghii-umflate

Dacă pielea din jurul unghiei apare roșie și umflată, aceasta este cunoscută sub numele de inflamarea foliei de unghii. Poate fi rezultatul lupusului sau al unei alte tulburări de țesut conjunctiv. Infecția poate provoca, de asemenea, înroșirea și inflamarea pliului de unghii.

Linii întunecate sub unghii

unghii-negre

Liniile întunecate sub unghii trebuie investigate cât mai curând posibil. Ele sunt uneori cauzate de melanom, cel mai periculos tip de cancer de piele.

Unghii rănite

unghii-roase

Mâncarea unghiilor nu poate fi decât un prost obicei, dar în unele cazuri este un semn de anxietate persistentă care ar putea beneficia de tratament. Roaderea unghiilor este legată de tulburarea obsesiv-compulsivă. Dacă nu vă puteți opri, merită să discutați cu medicul dumneavoastră.

Unghiile sunt doar o parte din puzzle

Deși modificările unghiilor însoțesc multe probleme, aceste schimbări sunt rareori primul semn de întrebare. Multe anomalii ale unghiilor sunt inofensive – nu toți cei cu unghii albe au hepatită. Dacă sunteți îngrijorat de apariția semnelor pe unghii, consultați un dermatolog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole