Manicure

Psihologia culorii portocaliu in manichiura!

psihologia culorii portocaliu

Fiecare culoarea poarta un inteles si o semnificatie particulara , putand dezvalui caracteristici tainice ale personalitatii sau temperamentului unei persoane. Portocaliul , o ruda apropiata a rosului , este cea mai controversata dintre culori. O culoare precum portocaliul este stralucitoare si plina de caldura , caracteristica femeilor care vor sa atraga atentia. Portocaliul este si un simbol al toamnei si a schimbarii anotimpurilor , o perioada a stralucirii si transformarii.

Portocaliul

Este culoarea care exprima distinctie, bucurie, caldura. Persoanele care poarta sunt active, sexy, optimiste si calde. Se exprima liber, sunt sigure pe sine si atrag cu personalitatea lor toate persoanele din jur.

Aceasta culoarea starneste asociatii puternice negative si pozitive , fiind apreciata fie ca adorabila , fie ca oribila.Valvataia si vioiciunea portocaliului radiaza caldura si energie. Unele nuante de portocaliu precum cele de teracota , de piersica sau ruginiu intrunesc o apreciere mai larga.

Semnificatiile culorii portocaliu sunt : entuziasm , vioiciune ,zburdalnicie , foc , caldura , energie , fericire , energie , dorinta , echilibru , agresiune , aroganta , atentionare , pericol , toamna , zodia Sagetatorului , luna septembrie , hinduism , buddhism.

Din punct de vedere fiziologic si psihologic , portocaliul are urmatoarele efecte :

-Stimuleaza activitatea sau actiunea.
-Stimuleaza apetitul.
-Incurajeaza socializarea.

In cromoterapie ,culoarea portocalie se credea ca vindeca plamanii si mareste nivelul de energie al organismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *