Books

​ Poveste de vara!

Poveste de vara

Marea- sursa de inspiratie si creativitate.

Cred ca nimic nu iti ofera o senzatie mai placuta decat fierbinteala nisipului ce-ti inunda picioarele si puterea cu apa rece se izbeste de mal, prefacandu-se in spuma.

Poveste de vara

Marea iti da un sentiment unic, iti inunda sufletul si mintea cu briza ei, oferindu-ti o stare de linististe si de eliberare. Asezata pe nisip, asteptam nerabdatoare sa vad apusul. Cine nu a vazut pana acum apusul pe apa, nu a vazut un apus ce ofera o imagine de nedescris, atata de placuta vazului, cat si linistitoare, contemplatoare …

Nici rasaritul nu poate fi ignorat, si acesta ofera o imagine magnifica, spendida … Pentru mine, marea nu este un loc, marea este un sentiment ! Un sentiment de eliberare, de curatire sufleteasca, de retraire a tuturor sentimentelor si trairilor dintr-un an intr-o singura zi, o particica dintr-o zi, cat stai asezata pe nisip in asteptarea rasaritului si scrii aceasta povestioara.

Beneficiile apei de mare asupra pielii 

In apele marilor, exista anumite saruri care au o abilitate unica de a atrage si a retine apa, devenind eficiente in hidratare. Majoritatea dintre noi credem ca sarea ”deshidrateaza”. Sarea normala este bogata in clorura de sodiu, care, intr-adevar dezhidrateaza, dar sarea din apa de mare este bogata in magneziu si calciu, astfel intareste bariera de protectie a pielii. Pielea are parte de un mediu unde nu duce lipsa de hidratare. Mineralele din apa de mare sunt hidroscopice, adica atrag apa, asa ca devin un soi de pompa care absorb apa din cele mai adanci straturi ale pielii catre epiderma, metinandu-i elasticitatea, un proces numit osmoza.

Un exemplu clar este faptul ca daca stai foate mult timp in apa normala, pielea ti se increteste, insa in apa sarata lucrul acesta nu se intampla.

Sigur o să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *