MakeUpStyle

Pentru un machiaj reusit, important este cum ne pregatim spatiul de lucru!

makeup-umbre

Pentru un machiaj reușit, important este cum ne pregătim spațiul de lucru!

Machiajul reusit

Baza

Fața trebuie să fie perfect curățată pentru a se putea aplica prima fază. Aceasta fiind crema de bază sau numită pur și simplu bază.

Se întinde într-un strat subțire masând în același timp fața.

Fondul de ten

Fondul de ten se aplică prin punctarea feței începând cu fruntea, aripile nasului, obrajii, gâtul și bărbia.

Apoi prin tapotare cu un burete special sau cu degetul mijlociu, se va întinde pe toată fața.

Un rol important îl joacă și machiajul de corectare.

Acesta are rolul de a corecta imperfecțiunile și defectele feței. Pentru machiajul corector avem nevoie de două nuanțe de fond de ten.

Una va fi folosită ca bază iar cealaltă pentru scoaterea în evidență a pomeților și liniilor de conturare, sau estomparea porțiunilor cu defecte.

În cazul în care avem riduri, se va folosi ca bază o cremă hidratantă, peste care vom aplica fondul de ten subțire și uniform, procedând cu aceleași mișcări ale unui machiaj obișnuit.

Pentru un machiaj cât mai natural și reușit se va evita aplicarea pudrei deoarece aceasta accentuează ridurile, iar dacă pleopele sunt foarte ridate se va reunța la creionul dermatograf.

makeup-umbre

Rujul

Un secret sau un truc pentru ca rujul să fie persistent dacă acesta nu este rezistent, putem aplica fon de ten și pudră pe buze, apoi aplicăm rujul.

Aici sunt guri pro și contra deoarece unii spun că fondul de ten pe buze nu se folosește deoarece este inestetic și deschide nuanța rujului cu un ton.

Machiajul ochilor va fi în concordanță cu culoarea părului sau a ochilor.

Orice culoare vom folosi, sub sprâncene, pentru a face ochii să pară mai mari, putem farda nuanțe de alb sau bej deschis.

Demachierea

Pentru o demachiere corectă trebuie să folosim un lapte demachiant sau o cremă.

Acestea trebuie să hidrateze pielea și demachierea se face cu dischete începând cu buzele și ochii, apoi restul feței de sus în jos, inclusiv gâtul.

Apoi se folosește un tonic. Demachierea se face atât seara cât și dimineața, deoarece față în timpul somnului secretă sebum.

Machiajul este un truc pentru a ne simți frumoase, dar în același timp trebuie să fim și naturale!

Sigur o să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *