Inspiratie

Legenda buchetului de mireasa

Buchet de mireasa

Este doar o legenda sau se adevereste?

Primul concept al florilor purtate de mireasa in ziua nuntii ne este relatat din timpul grecilor antici si romanilor. In acele vremuri miresele nu aveau un buchet ci purtau in par ghirlande de plante puternic mirositoare. Se credea ca acestea ar alunga spiritele rele astfel incat sa fereasca mireasa de orice ghinion care i-ar fi putut periclita frumusetea amintirilor din ziua nuntii.

In epoca victoriana insa lucrurile s-au schimbat. Regina Victoria a purtat la propria nunta un buchet, ceea ce a introdus in moda nuntilor buchetul de mireasa asa cum il stim astazi.

La inceputul secolului 20 „vedetele” vremii au inceput sa creeze pentru acest eveniment deosebit modele sofisticate de buchete, astfel ca acestea au inceput sa capete diverse forme, combinatii de flori si culori contrastante, apoi modelele au tins spre exegerare, creandu-se buchete lungi pana in pamant, buchete mari si elaborate, cu frunze incolacite de ornament, cu panglici si funde mari.

Buchet de mireasa

Din cauza numeroaselor posibilitati si asocieri intre flori, alegerea buchetului de mireasa se poate dovedi mai dificila decat pare la prima vedere.

Aruncarea buchetului de mireasa!

Cea mai importanta traditie legata de buchetul miresei este aruncarea lui. Ce semnificatie are buchetul miresei pentru cea care il prinde? Se spune ca cea care prinde buchetul este urmatoarea fata care se va casatori.

O fi oare adevarat???

Eu l-am prins si in urmatorul an ia ghici ce??? M-am cununat 🙂 Bineinteles ca poate fi doar o superstitie, caci cunosc si cunosc bine, persoane cu colectie de buchete de mireasa, si nimic!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *