LifeHacks

Intotdeauna ne dorim mai mult decat putem duce!

Ne dorim mai mult

Intotdeauna ne dorim mai mult decat putem duce si ne panicam atunci cand ajungem sa avem.

Exista un numar foarte mare de articole in orice supermarket, in orice magazin de haine sau chiar si la piata. Si pentu ce? Penru ca oamenii sa aibe de unde alege. De fapt cu cat sunt mai multe articole cu atat devenim mai agitati pentru ca nu stim pe care sa il alegem.

Un experiment interesant s-a realizat intr-un magazin alimentar. Sase borcane de gem au fost plasate pe o masuta si fiecare client a fost rugat sa le incerce. Au fost ca procent 60% persoanele care sau oprit si doar au gustat si 28% persoanele care au facut si o achizitie.

Dupa o scurta perioada, au inlocuit cele sase borcane cu douazeci si patru, pe aceeasi masuta. Doar 40% din clienti sau oprit si au gustat si doar 2% au facut achizitie.

De ce ne dorim intotdeauna mai multe optiuni, dar cand suntem pusi in fata faptului, ne blocam!?

Intervine dopamina

Acesta este unul dintre principalii neurotransmitatori de la nivelul sistemului nervos, este o substanta care transmite informatia intre neuroni si este implicata intro varietate larga de activitati diferite.

Atunci cand suntem siguri de decizia noastra, intotdeauna cautam mai multe informatii, dar majoritari sunt cei care isi doresc dar se panicheaza cand primesc. Intocmai, si persoanele de talie medie cand ajung la un rang inalt, cedeaza.

Sigur o să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *