Iluziile optice care te pun pe ganduri

Distribuie

InspirationInspiratieIluziile optice care te pun pe ganduri

Spirala lui Fraser

Nu există nici o spirală. Acest desen constă intr-o serie de cercuri concentrice. Această iluzie, numită spirala Fraser a fost descoperită de către psihologul britanic James Fraser în secolul al 20-lea.

spirala-fraser
© anopticalillusion

Cubul imposibil

Acest cub imposibil a fost inventat de Charles Cochran în 1966. Iluzia de adâncime în această imagine apare din cauza conexiunilor incorecte între colțurile cubului. Nu incerca sa descoperi secretul acestei cifre nerealiste.

iluzie-cub
© gpuzzles

Iluzia Jastrow

Această iluzie a fost demonstrată pentru prima dată de Joseph Jastrow, un psiholog american. Acesta vrea sa arate faptul că două cifre care sunt absolut identice par a fi diferite în dimensiuni atunci când sunt aranjate într-un anumit fel.

iluzia-jastrow
© brainden

Iluzia Blivet

Blivet, de asemenea, cunoscut sub numele de trident imposibil, este un exemplu clasic de iluzii geometrice-optice. Nu contează cât de mult ai încerca, nu ai nici o șansă de a înțelege această ”cifră” – pur și simplu nu există.

Iluzia Blivet
© wikipedia

Un cuplu în vârstă, sau cântece la un acompaniament de chitară?

Doar uita-te la acest cuplu în vârstă iubitor. Și apoi, cu o privire mai atentă ce vezi?

iluzii-optice
© pinterest

Efect rotativ iluzoriu

Concentrați-vă ochii pe puncul negru din centru, apoi, mutați capul ușor înainte și înapoi. Dacă te uiți la poza din nou, vei vedea cum cercurile exterioare se rotesc în direcții opuse.

efect rotativ iluzoriu
© telegraph

Grila iluzie Hermann

Ludimar Hermann a descoperit acest efect optic în 1870 în timp ce citea o carte despre sunet de John Tyndall. In grila iluzie Hermann, ”petele gri” apar ca niste fantome in intersecțiile liniilor albe (sau o lumină colorată) pe un fundal negru. Aceste pete dispar atunci când cineva se uită direct la o intersecție.

Grila iluzie Hermann
© nashumelo

Iluzia Poggendorff

Este o iluzie optică clasică numită după Johann Poggendorff, un fizician german, ca om de știință a descoperit imaginea primită de la F. Zllner, un astronom celebru. Această iluzie arată că, în exemplul de mai sus, linia neagră de pe stânga pare a fi o continuare a liniei albastre. În realitate, liniile negre și roșii se potrivesc. Interesant, acest efect optic nu a fost explicat până în prezent.

iluzia Poggendorff
© wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole