gratar-simplu

Cum sa gatim carnea pe gratar? Simplu si delicios!

Pentru zilele in care gatitul mancarilor ramane pe ultimul loc, putem improviza ceva simplu si rapid! Am ales sa fac carne de porc pe gratarul de aragaz cu apa! In general acest gratar usuca carnea daca acesta nu este pus la foc corespunzator. Dupa mai multe incercari esuate, am gasit modalitatea de a ramane carnea frageda si gustoasa! Nu trebuie lasata sa se rumeneasca tare!

Ingrediente:

  • Carne porc– doua portii
  • delicat sau sare si piper
  • unt 2 lg
  • 1/5l lapte

Feliem carnea, o spalam bine, punem intr-un bol laptele iar peste lapte punem feliile de carne. Felia de carne poate avea grosimea de 2-3 cm.

Dam bolul la frigider pentru 20 de minute si intre timp ne pregatim gratarul si garnitura ce o dorim. Eu am ales orezul la minut, deaorece nu imi da batai de cap in zilele in care nu exista cheful de gatit, dar totusi trebuie sa mananc.

Dupa ce gratarul e incis iar carnea a stat suficient in lapte la rece, scoate carnea, punem unutul si delicatul si o punem pe gratar! Simplu ca buna ziua!

Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Recomanda-l: