fleica porc pe grill

Carnea de porc este cea mai preferata de consumatorii de carne. Porcul este omnivor, putand fi hranit atat cu furaje de origine animala, cat si vegetala. Religiile precum iudaismul si islamismul, interzic consumul carnii de porc, din motive strict ”religioase”.

Carnea de porc trebuie bine fiarta sau prajita pentru a putea fi distrusi parazitii ce se adapostesc in ea! Cu toate acestea, carnea de porc este gustoasa si retetele din carnea de porc sunt ”nelimitate”.

Timp de preparare: 30 minute
Tipul retetei: fel principal
Dificultate: foarte usor

Avem nevoie de:

  • 4 bucati fleica de porc
  • 1 lg boia dulce
  • sare/ piper
  • 5-6 cartofi
  • 1 lgt delicat granule
  • 200g unt
  • busuioc si usturoi granulat

Mod de preparare:

  • spalam fleicile si presaram peste ele sarea si piperul
  • le punem intr-un bol si le lasam 5-10 minute pentru a intra sarea in ele
  • in acelasi bol presaram lingura de boia apoi le amestecam pana ce boiaua se intinde uniform peste fiecare bucata de fleica
  • intre timp pregatim cartofii pentru a-i pune la fiert
  • peste cartofi adaugam delicatul, in timp ce acestia fierb
  • incingem grill-ul iar apoi punem fleicile, lasand aragazul la foc mediu
  • dupa ce acestea prind culoare pe o parte le invartim pe cealalta, apoi cand sunt aproape rumenite, dam focul la mic si acoperim grill-ul cu capac, pentru ca fleicile sa se inabuse in propriul abur.
  • dupa ce ce cartofii sunt fierti, ii scurgem de apa si adaugam untul, amestecand pana acesta se topeste
  • dupa ce asezam preparatul in farfurie, presaram busuioc si usturoi granulat

Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Recomanda-l: