Cum comunică pisicile între ele?

Distribuie

InspirationInspiratieCum comunică pisicile între ele?

Vocalizarea emoțiilor lor cu binecunoscutul „miau” nu este singurul mod în care pisicile comunică. Ele folosesc mai multe indicii non-verbale cu corpurile lor și chiar hormoni pentru a comunica.

Diferite moduri în care pisicile comunică între ele

Potrivit unui raport, există mai multe vocalizări, cum ar fi ciripit, mârâit, șuierat, tors și mârâit, printre altele, pe care o pisică le folosește pentru a-și comunica starea internă. Raportul a mai afirmat că pisicile domestice au fost mai bune la comunicare decât pisicile sălbatice.

Să ne uităm la diferite moduri în care pisicile comunică.

Standardul „Miau”

Comportamentul pisicilor

Nu este sunetul „miau”, dar modul în care îl vocalizează pentru a comunica îți permite să știi prin ce trece pisica ta. De exemplu, dacă pisica ta mârâie, este un indiciu al unui comportament agresiv. Cel mai probabil, pisica ta semnalează pericolul și își avertizează adversarul.

Gurgle sau ciripitul este un alt sunet pe care pisicile mame îl vor scoate în timp ce interacționează cu pisoii lor. Este una dintre vocalizările prietenoase. Pe de altă parte, dacă pisica emite un miau înalt, ar putea indica că pisica ta este speriată sau anxioasă.

Contact fizic

Comportamentul pisicilor

Contactul fizic, cum ar fi atingerea sau frecarea corpului, este modul în care pisicile își arată prietenia una față de cealaltă. Când pisicile se familiarizează cu alte pisici din apropiere, se vor saluta atingându-și nasul sau frecându-se una de cealaltă.

Linsul este o trăsătură pe care pisicile o culeg de la mamele lor de când erau pisoi; semnifică grijă și afecțiune. Pisicile pot linge blana altora pentru a-i ajuta să-i înveselească și pentru a ajuta la calmarea oricărei anxietate.

Limbajul trupului

Pisicile care vorbesc între ele cu corpul lor este obișnuit. De exemplu, pisicile se răstoarnă pe spate pentru a le face pe alte pisici să știe că sunt prietenoase și vor să se joace. Este o invitație pe care o pot aborda. Dar dacă pisica ta este pe spate, cu ghearele dezvelite și dinții dezveliți, atunci trimite un semnal de avertizare și se pregătește de luptă.

Ochii, urechile și cozile sunt alte părți ale corpului pe care le poți urmări pentru a ști ce comunică pisica ta. Pisicile adesea nu au probleme în a închide ochii în prezența altor pisici dacă se simt confortabil în preajma lor. Cu toate acestea, dacă urechile lor sunt plat în jos și ochii lor sunt larg deschiși și dilatați, atunci pisica ta ar putea fi speriată sau amenințată.

Când coada pisicii tale este verticală, înseamnă că este accesibilă. Un grup de pisici cu coada ridicată înseamnă de obicei că sunt gata să se joace. Pe de altă parte, dacă coada pisicii tale este în jos, s-ar putea să comunice celorlalte pisici că este speriată.

Hormonii

Comportamentul pisicilor

Pisicile, deoarece se nasc aproape oarbe, folosesc parfumul mamei lor pentru a se mișca. Ai putea crede că pisicile care sunt bune prietene își adulmecă fundul reciproc; este un semn de prietenie, încredere și afecțiune.

Pulverizarea este un alt mod în care pisicile vorbesc între ele. De exemplu, dacă pisicile se simt amenințate sau sunt stresate, ele ar putea pulveriza o zonă, avertizând celelalte pisici să stea departe de teritoriul lor. Este, de asemenea, un semn folosit pentru a le anunța altor pisici că sunt disponibile pentru împerechere.

Pisica dvs. domesticită va afișa diferite indici verbale și non-verbale atunci când vorbește cu alte pisici. De exemplu, ar putea să-și vocalizeze sentimentele atunci când comunică cu tine și să se bazeze foarte mult pe limbajul corpului atunci când vorbesc cu prietenii lor feline.

Acum că sunteți la sfârșitul articolului, probabil veți fi mai bine pregătiți să gestionați situația data viitoare când vedeți pisici interacționând între ele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole