Cornulete cu gem

Ingrediente:

  •  150 g untura
  •  2 galbenusuri
  • 100 g smantana
  •  1 lingurita extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • zahar pudra pentru pudrat
  • gem

Mod de preparare:

  • Intr-un bol se mixeaza untura cu praful de sare, galbenusurile si extractul de vanilie.
  • Se adauga smantana omogenizand bine compozitia.
  • Faina se cerne si se adauga treptat peste amestecul de mai sus, la inceput mixam iar cand incepe compozitia sa se intareasca framantam cu mana pana cand obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.
  • Aluatul se infoliaza si se pune la frigider pentru 15 minute.
  • Facem mai multe bile din aluat si intindem cate una pe blatul pudrat cu faina.
  • Taiem cercul in 2 apoi in 4, apoi fiecare sfert in 3 (in functie de cat de mici vreti cornuletele).
  • Plasam gemul in topul triunghiului si rulam.
  • Se aseaza cornuletele intr-o tava cu hartie de copt si se dau in cuptorul preincalzit la 190 grade timp de 20 – 25 minute.
  • Se scot din tava fierbinti si se dau prin zahar pudra.

Se lasa sa se raceasca apoi se servesc.

Ti-a placut articolul? Recomanda-l: