Tipul rețetei: Supe si ciorbe
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 15 minute
Timpul de gătire: 20 minute
Gata în: 35 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente pentru ciorba de pui:

– 4-5 copanele de pui
– 2-4 cepe
– 2-4 morcovi
– 1 radacina mica de telina
– 1 lg delicat
– 400g  smantana
– 1 ou
– 100 gr de paste mici
– marar/patrunjel

Mod de preparare:

Mai intai dam un clocot copanelelor. Intre timp ne ocupam de legume. Le curatam le spalam si le asezam intr-o oala. Dupa ce copanelele au dat un clocot, le scoate si le clatim sub jet de apa rece. Punem legumele si carnea impreuna la fiert, adaugand si o lingura de delicat.

Dupa ce au fiert acestea, le scoatem si strecuram zeama. Lasam putin ingredientele la racit, opoi tocam legumele si carnea cubulete. Le punem intr-o oala si adaugam zeama strecurata peste ele.

Dam la foc mediu iar cand incepe a fierbe adaugam pastele. Dupa ce fierb pastele, intr-un bol separat amestecam smantana cu oul intreg, apoi cu un polonic punem niste zeama fierbinte peste smantana. Amestecam bine sa se incalzeasca cat de cat compozotia, apoi turnam peste ciorba si inchidem focul.

Ti-a placut articolul? Recomanda-l: