Manicure

Ce forma sa dam unghiilor pentru ca acestea sa nu se rupa?

forma unghiilor

Stim foarte bine ca alimentatia are un rol foarte important pentru mentinerea unghiilor sanatoase, dar oricat de sanatos am manca, nimic nu impiedica ruperea acestora. Indiferent daca le agati intr-un fermoar sau daca le lovesti, trebuie sa suporti consecintele. Daca sunt prea tari, pocnesc, daca sunt prea moi se agata, atunci care este cea mai buna metoda de a ne intretine unghiile la lungimea dorita?

Si forma unghiilor joaca un rol important pentru a le mentine durata de viata. Amunite forme pot indura mai mult socurile, indoirile accidentale sau oarecare alt motiv prin care unghiile se pot rupe.

Unghiile rotunde

unghii-rotundeAcestea au cea mai mare sansa de supravietuire, daca dezideratul tau in frumusete il reprezinta unghiile lungi. Pe langa forma aspectuoasa, este bine de stiut ca si dieta este importanta, deci trebuie sa includem alimente benefice care sa ne ajute unghiile si parul. Unghiile rotunde arata cel mai bine in cazul in care forma patului unghial este alungita si vin cu beneficiul de a fi practic indestructibile.

Unghiile patrate

unghii-patrateUnghiile patrate sunt cele mai predispuse la rupere din cauza colturilor ascutite, insa nu trebuie sa renunti la marginea dreapta daca simti ca aceasta te reprezinta. Poti crea o forma armonioasa, rotunjind colturile spre interior. Cu acesta noua forma dar totusi ”patrata”, vei lungi durata de viata a unghiilor si vor veni la pachet cu cateva beneficii: fara zgarieturi si fara colturi agatate in fiece lucru prinzi in maini.

Unghiile migdala

unghii-ovaleForma potrivita unghiilor, tine cont atat de lungimea acestora cat si de grosimea si forma degetelor tale. Daca zona cuticulelor are forma circulara poti opta pentru unghii migdala. Aceasta forma are tendinta de a da un aspect alungit degetelor tale. Pentru o pilire corecta a unghiilor, pileste intr-un singur sens, astfel vei evita exfolierea unghiilor.

Sigur o să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *