Trecerea timpului

O imagine decupata de pe peretele unui bloc, mi-a dat de gandit. Am citit-o de 2 ori pana sa ii inteleg sensul.

”Acum ceva timp am dat timp timpului. Timpul nu a dat nimic inapoi, iar eu cu timpul uit!”

Nu imi pot da seama daca este scrisa de un copil, care probabil a gasit aceasta ”zicala” interesanta intr-o carte sau chiar pe internest, ori este scrisa de cineva matur! Dupa scris pare a fi un copil si ma pune pe ganduri in ceea ce priveste mentalitatea din ziua de astazi!

Dintotdeauna timpul a fost un subiect important al filozofiei, artei, poeziei si stiintei. Este dificil de oferit o definitie timpului care sa nu duca la controverse. Intotdeauna vor exista divergente intre academicieni si intre cei din ”alte domenii” in legatura cu ”definirea” timpului.

Felul in care percepem timpul este gresit. Timpul este o dimensiune plina de particole de energie. Fiecare specie, fiecare individ, fiecare atom traverseaza aceasta dimensiune, in mod diferit…” (Citat din cartea ”In alta viata”- Mark Levy)

Trecerea timpului

  • Azi este depre timp, nu ca unitate de timp fizic, ci ca unitate de timp la care ne raportam atunci cand vrem sa uitam… Lasam totul pe seama timpului, dam vina pe el cand ceva nu ne convine si totusi el nu face nimic, doar trece. Timpul nu ne rezolva problemele, le amana. El doar trece si ia cu el ceea ce noi refuzam sa traim, fie din prostie, fie din nestiinta…
  • Dam timp timpului, cu toate ca suntem constienti ca timpul nu va da ”nimic” inapoi si ceea ce noi amanam, de apt este pierdut, timpul amanat este pierdut, pentru ca ceea ce nu facem la timp, nu mai facem niciodata ! Toate trebuiesc facute la timpul lor.. Timpul nu ne da timp inapoi atunci cand noi realizam ca nu am trait la timp ce trebuia trait, si ramane doar regretul, regretul ca am dat timp timpului, cand defapt trebuia sa actionam.
  • Uitarea este un proces psihic foarte util… Este ideal sa uitam lucrurile care ne-au ranit, sau suparat, sau chiar si cele care ne-au bucurat pe moment, apoi au devenit amintiri, fie ele placute sau nu. Uitam unele lucruri pentru a face loc altora, mai noi, si ideal ar fi sa fie doar bune. Timpul este cel care ne ajuta sa uitam, el trece, nemilos, peste toate, iar nestatornicia asta a lui ne da privilegiul sa uitam. Uitati tot ce va supara sau va deranjeaza, si faceti loc doar lucrurilor care va bucura, va fac fericiti! (Andreea Sandra)
Ti-a placut articolul? Recomanda-l: