„Până să își dea seama mami că mi-a mai ieșit un dințișor, era într-o stare continuă de nervi și agitație! Nu înțelegea ce se intamplă cu mine! Cu câteva zile înainte am început să fiu mofturoasă, să nu dorm ziua mai deloc, seara să adorm foarte târziu, iar singurul lucru bun este că dormeam până spre amiază.”

Se prea poate ca atunci când cresc dințucii lui bebe, tu ca mamă să nu îți dai seama.
După al 6-lea dințișor a trecut o perioadă de 2 luni până ce s-a gândit și cel de-al 7-lea să apară. Nimic nu este mai “amuzant” ca atunci când lui bebe îi cresc dinții și nici nu știi de apariția lor decât după ce au ieșit bine de tot din gingie!

După o perioadă destul de lungă în care toată treaba a stagnat, mă tot intrebam -oare când îi vor ieși ceilalți dinți!? Pe deoparte mă bucuram căci am scapat de mofturile excesise, pe de altă parte eram puțin nesiguri și speriați. Ne consolam cu păreri și ne spuneam că așa trebuie să fie.

A fost o perioadă în care tot ce prindea bebe, băga în guriță și molfăia pe partea stângă, ne gândeam la măsele dar nici urmă, iar în timp am renunțat să mai caut măseluțele pentru că m-am ales cu degetele sângerânde. La fel, era în acea stare “mofturoasă” și de agitație continuă de nervișori sau “verzișori” cum îi spune străbunica. Mă bucur că și de data asta am scăpat doar cu atât, toată lumea mă întreaba de febră și diaree. Nu am avut nicioadată probleme de genul, din fericire. Sunt o mama norocoasă. Dar înca nu știu dacă bebe are vreo măsea ieșită! Nu mă încumet să caut.

Azi este despre al 7-lea dințisor pe care l-am zărit din greșeală. Ne ciondăneam ca între fete. Am o plăcere nebună de a-mi strânge bebe în brațe și de-al pupăci tot tot. În acea luptă intensă și în încercarea de a scăpa din mâinile mele, bebe meu nervos a țipat în gura mare încât a fost posibil să văd colțul dintelui care își făcea apariția cu mare grandoare. Copilul meu mi-a dat multe semne cum că vine dintele, dar eu mă tot gândeam la măseluțe, și surpriza a fost pe măsură. Odată cu ieșirea dintelui, a apărut și prima măseluță, am constatat acest lucru în următoarele zile.

Când e vorba de durerea sau mâncărimea gingiilor, bebe meu este agitat, mai mult decât de obicei și în același timp nervos. Țipă, plânge fără motiv, mușcă tot ce prinde, uneori îmi trage și mâna mea să o muste. Nu doarme cum trebuie și când trebuie, la mâncare nu fac diferența căci este gurmandă în ultima perioadă, în concluzie am un copil care reacționează foarte bine atunci când îi cresc dinții. Sunt curioasă când îi vor ieși caninii!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: