10 sfaturi pentru a vă păstra copiii sănătoși pe timpul iernii

Distribuie

HealthSanatate10 sfaturi pentru a vă păstra copiii sănătoși pe timpul iernii

După o mare furtună de zăpadă sau viscol, majoritatea copiilor cer să meargă afară și să construiască un om de zăpadă sau să se dea cu sania. Dar temperaturile joase pot duce la condiții periculoase pentru copii – și leziuni.

Aceste sfaturi de la experții de răspuns la situații de urgență pot asigura siguranța și calitatea copiilor atunci când temperatura scade.

10 sfaturi pentru a proteja copiii în vreme rece

Echipare corectă!

Timpul rece și zăpada pot provoca degerături. Îmbrăcați-vă copilul cu câteva straturi de haine și asigurați-vă că sunt acoperite capul, gâtul și mâinile. Îmbrăcați bebelușii și copiii mici cu un strat în plus decât ar purta un adult.

Joaca în siguranță

Chiar și atunci când drumurile sunt închise traficului, nu este sigur să se joace sau să se sară pe stradă. Vizibilitatea poate fi limitată datorită băncilor de zăpadă, iar gheața pe șosea face dificilă frânarea.

Alegeți îmbrăcăminte comodă

Eșarfele și glugile hanoracelor, pot cauza accidente copiilor mici, utilizați haine adecvate pentru a le menține cald.

Verificați-le temperatura si hainele

Înainte ca copiii să se îndrepte afară, spuneți-le să intre înăuntru dacă se udă sau dacă sunt reci. Apoi continuați să îi urmăriți și să îi verificați. Cred ca doriți să evitați recelile, nu îi lăsați afară dacă sunt uzi sau reci.

Folosiți protecție solară

Copiii și adulții se pot arde și în timpul iernii. Soarele poate reflecta pe zapada, asa ca aplicati protectie solara in zonele expuse.

Atenție la foc

Sobe de foc, șeminee și focurile în aer liber sunt confortabile, dar pot prezenta pericol – în special pentru copiii mici. Aveți grijă și puneți-vă porți de protecție dacă este posibil. Dacă ați pierdut energie sau căldură și sunt metode de încălzire alternative cum ar fi kerosen sau încălzitoare electrice, asigurați-vă că detectorii de fum și detectorii de monoxid de carbon funcționează.

Obțineți instruire și echipare

Copiii trebuie să poarte căști la snowboarding, schi, săniuș sau hochei pe gheață. Și pentru a evita rănile, învățați copiii cum să facă această activitate în condiții de siguranță.

Preveniți sângerările nazale

Dacă copilul dumneavoastră suferă de sângerări nazale minore, utilizați un umidificator cu aer rece în camera lor. Picăturile nazale de nas pot ajuta la menținerea umezelii nasului.

Păstrați-i hidratați

Copiii pierd mai multa apă iarna prin respirația lor. Oferiți-le apă și încercați să le dați băuturi calde și supă pentru a face apel suplimentar.

Urmăriți semnele ce îi pot pune în pericol

Semnele de degeraturi sunt de piele palidă, gri sau albastru pe degete, urechi, nas și degetele de la picioare. Dacă credeți că copilul dvs. are degerături, aduceți copilul în interior și puneți zona afectată în apă caldă, (nu fierbinte). Semnele de hipotermie sunt tremurături, vorbire neclară și stinghere neobișnuită. Dacă credeți că copilul dvs. are hipotermie, sunați imediat la 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole