10 filme pe care trebuie sa le vezi

Frida

Frida
Incepand cu dificila si complexa ei relatie cu Diego Rivera, sotul, dar si mentorul sau, si terminand cu ilicita si controversata aventura cu Leon Trotsky, sau cu legaturile romantice si provocatoare pe care le-a avut cu alte femei, Frida Kahlo a trait o viata indrazneata, prin care a sfidat prejudecatile, revolutionand arta, politica si viata sexuala. „Frida” descrie viata Fridei Kahlo (SALMA HAYEK), pe care aceasta a petrecut-o deschis si fara conflicte alaturi de Diego Rivera (ALFRED MOLINA), acest cuplu controversat cucerind, asemenea unei furtuni, lumea artei.

Eat Pray Love

Eat Pray Love
Liz Gilbert (Julia Roberts) este o femeie modernă pornită într-un periplu prin lumea largă, de-a lungul căruia speră să se regăsească şi să se împace cu sine, în filmul Mănâncă Roagă-te Iubeşte. Aflată la răscruce de drumuri, după divorţ, Gilbert îşi ia un an de pauză de la slujbă şi ca niciodată, se decide să evadeze din viaţa sa obişnuită şi confortabilă, riscând totul numai pentru a-şi schimba viaţa. În timpul călătoriei sale prin locuri exotice minunate, ea se bucură de experienţe simple cum ar fi să mănânce mâncare italienească în Italia, să se roage în India, şi la final, să se bucure în mod neaşteptat de pacea şi echilibrul unei iubiri, în Bali. Inspirat după o poveste adevărată, Mănâncă Roagă-te Iubeşte dovedeşte că există mai multe feluri în care poţi să rupi monotonia ducându-te să vezi lumea.

Head in the Clouds

Head in the Clouds
Cu capul în nori – Intr-o noapte furtunoasa din 1933, un pustan irlandez de 19 ani pe nume Guy Malyon (Stuart Townsend) lucreaza la biroul sau de la St John’s College, Cambridge, cand dintr-o data o femeie navaleste in camera sa, uda fleasca – cea mai frumoasa femeie pe care a vazut-o vreodata. Jumatate frantuzoaica, jumatate americanca, binecunoscuta Gilda Bessé (Charlize Theron) a reusit cumva sa scape din mainile prietenului sau, unul dintre profesorii de la colegiu. Desi fac parte din lumi complet diferite, cei doi cad prada unei atractii irezistibile. Trei ani mai tarziu, ii gasim impartind un apartament in Montmarte, impreuna cu Mia (Penélope Cruz), o prietena a Gildei care fugise de Razboiul Civil din Spania. Idealistul Guy incearca sa se adapteze la stilul de viata boem al Gildei, dar Hitler devine din ce in ce mai puternic in Germania iar situatia din Spania se deterioreaza, asa ca tanarul va fugi impreuna cu Mia sa se inroleze in lupta contra Fascistilor, lasand-o pe Gilda la voia intamplarii. 18 luni mai tarziu, razboiul din Spania este pierdut, iar dupa moartea neasteptata a Miei, Guy reuseste sa se intoarca la Paris. Cu toate acestea, Gilda refuza sa-l primeasca inapoi. Epuizat si falit, Guy pleaca inapoi la Londra.

Amélie

Amélie
Le fabuleux destin d’Amélie Poulain – Faceţi cunoştinţă: ea este Amelie. Amelie nu a fost o fetiţă ca oricare alta. Mama – nevricoasă şi permanent stresată; tatăl – medic, nu o atingea decât când îi făcea controlul medical lunar. Amelie a avut un singur prieten – un peştişor sinucigaş. Şi-a văzut, aşadar, peştişorul roşu preferat alunecând şi dispărând într-un canal al Senei, şi-a văzut apoi mama murind pe pavajul de la Notre-Dame şi tatăl deprimat care îşi revărsa toată afecţiunea asupra unui pitic de grădină. Amelie a crescut acum şi a devenit chelneriţă în Montmartre, într-un bar ţinut de o fostă dansatoare de circ. Viaţa lui Amelie este simplă: îi place la nebunie să spargă crusta cremei de zahăr ars, sa arunce cu pietricele în Sena, să se uite la oameni şi să-şi lase imaginaţia să zburde. Viaţa ei pare plictisitoare, dar OK. Până într-o zi, când descoperă o cutie veche cu amintiri din copilăria cuiva pe care nu îl cunoaşte. Atunci totul se schimbă. Jocul lui Amelie începe. Mai ţii minte ce făceai pe 31 august 1997? Căci Amelie nu are cum să uite. E ziua în care a hotărât că are o misiune pe această lume: să schimbe vieţile celor din jur. Căci, la douăzeci de ani – lovitură de teatru! Amelie îşi descoperă ţelul în viaţă: să îndrepte viaţa celor din jurul ei. Şi născoceşte tot felul de stratageme ca să intervină neştiută în existenţa celor care o înconjoară. Printre ei, portareasa care-şi duce zilele abţiguindu-se cu vin de Porto, în tete-a-tete cu un câine împăiat, Georgette, o tutungereasă ipohondră, sau vecinul lui Amelie poreclit „omul de sticlă”, care nu trăieşte decât prin intermediul unei reproduceri după Renoir.

Gia

Angelina Jolie in Gia
Gia 1998. Filmul urmăreşte povestea scurtei ascensiuni şi tragicului ei sfârşit, al Giei Caragi (Angelica Jolie), fotomodelul care a dominat lumea modei la sfârşitul anilor 1970.
În 1977, Gia, o tânără superbă din Philadelphia, se hotărăşte să plece la New York pentru a deveni manechin. Agitată şi nesigură pe ea, Gia este nevoită să-şi ascundă vulnerabilitatea, devenind rapid preferata agenţiei de modele condusă de Wilhelmina Cooper (Faye Dunaway). Frumuseţea ei covârşitoare precum şi dorinţa de a poza nud o transformă peste noapte într-un star. Curând, Gia începe o relaţie cu Linda (Elisabeth Mithcell), asistenta fotografului ei, care este însă mai preocupată de bisexualitatea ei şi o face să sufere. Gia încearcă să-şi găsească refugiu în droguri, pentru a-şi menţine energia şi pentru a reuşi să se simtă frumoasă în fiecare clipă. Certurile cu Linda şi cu mama acesteia, Kathleen (Mercedes Ruehl) o fac pe Gia să treacă la droguri din ce în ce mai puternice. Devenită dependentă, cândva strălucitoarea stea a lumii modei pune capăt carierei sale şi relaţiei cu prietenii. La un moment dat reuşeşte să se lase de droguri, însă descoperă că a folosit un ac infectat cu HIV. La sfârşitul anului 1985, Gia observă primele simptome de SIDA, dar nu este sigură de natura bolii.

Pagini:
Etichete: filme | filme de vizionat |
Ti-a placut articolul? Recomanda-l: